Seniorkommittén - Onsdagsgolf

ONSDAGSGOLF.

Tävlingen är öppen för Damer och Herrarr 60+ som är medlemmar i Vallentuna Golfklubb. Under 2018 spelar vi alla omgångar med kanonstart kl 08.30 om inte annat meddelas. Anmälan och resultatredovisning sker via Golf.se.

2018 kommer vi att spela 20 tävlingar. Mer info senare

Ansvariga för onsdagstävlingarna är Börje Junestrand (0705116026 och Per Kollberg (0736421092)

junestrand.borje@telia.com och per.kollberg@scoopit.se

Premiär Onsdagsgolfen 2018

Nytt 2018
- Startavgiften höjs till 40 kr/pp.
- Det blir 20 tävlingstillfällen, varav 13 singeltävlingar, 3 lagtävlingar och 4 partävlingar.
- Det blir 2 klasser i år också, herr och dam. I stället för nettoscorer i ”Order of merit” får de 10 bäst placerade en placeringssiffra från 10-1 i herr och damklassen.
- Vi startar kl. 08.30, men vi måste hålla ett bättre speltempo än tidigare. Vi prövar de 3 första tävlingarna. Vi måste ha gått förbi hål 1 kl. 13.00 så greenfee gäster och andra medlemmar kan komma ut på banan. Går det inte återgår vi till 08.00.

JUNI

20 Midsommarscramble 4-mannalag

27 Singeltävling

JULI

4 Slagspel

11 Lagtävling greensome

18 Slagspel

Anmälan kan göras 3 veckor före tävlingsdagen.Gå in på golf.se och Min golf.

Maj 2 Premiär scramble.

Så var premiären avklarad. Vi var 94st som kom till start. Vi fick ett bra test på om vi skulle klara att fullfölja tävlingen på 4 1/2 timme - klara senast kl13.00 vilket vi lyckades med. Bra jobbat av oss alla. Klubbhuset och restaurangen har fått ett välbehövligt lyft. Bra mat och trevlig dukning av Marlene. Dagens segrande lag; Ö Ström, L Gustavsson, T Nordlund och H Myren. GRATTIS.

Maj 9 Singeltävling.

Vilken start för vår första singeltävlingen - kanon väder, varmt, sol och ingen vind. Med värmen vi nu har dröjer det nog inte länge förren vi kan spela på alla greener. Denna gång var vi 81st som kom till start. Resultatet så har tidigt på säsongen var bra med två styckna som gick under banans par. Segrare och vinnare av Ölglaset på 71slag B-G Broström. Bästa dam Sylvi Widfors. GRATTIS.

Maj 16 Singeltävling.

Jag har svårt att minnas att vi haft så fint väder i maj. Det var så varmt så att många föredrog att sitta inne under lunchen. Antalet deltagar fortsätter att ligga runt 70 till 80 st. Vi har också en del nya spelare som vi hälsar hjärtligt välkomna. Så till resultatet. Segrare och vinnare av Ölglaset på 71slag Birgit Broström. Bästa herre Örjan Ström. GRATTIS.

Maj  23 Singeltävling.

Även denna gång var vi 73 startande - bra. Vi får fortsatt vänta på öppnandet av green 1 och 10. Det verkar som bokningen av lunch vid anmälan till tävlingen fungerar. Om vi också betalar lunchen innan vi börjar spela flyter det på bättre i restaurangen när vi kommer in. Jag tror dagens segrare slog record med 66slag - inte illa. Segrare och vinnare av Ölglaset Lasse Holm 66slag. Bästa dam Margareta Höglund. GRATTIS

Maj 30 partävling.

Som vi tidigare medelat kommer vi i år att genomföra ett antal lottade lag och partävlingar. Vid vårt första försök kom 30par till start. Kommentarerna allmänt till spelformen verkar positiva. Och som vanligt kan vi inte klaga på Maj vädret. Detta var första gången vi spelade alla 18hål på ordinarie greener. Så till dagens segrande lag på fina 69slag B Hörnsten/T Bjurven. GRATTIS.

Juni 13 Singeltävling.

Det verkar som vi ligger stadigt på runt 70 / 80 spelare varja onsdag. Idag svar vi 74st i det fortsatt fina vädret. Nu har vi genomfört 6 tävlingar med start kl08.30 och alla gånger klarat det på under 41/2 timme. Flera av oss  var lite tveksamma till att det skulle gå men vi bevisade motsatsen - bra jobbat. Nästa vecka väntar sedvanlig Midsommar scramble. Återigen fick vi två fina segrar resultat. Dagen segrare och vinnar av Ölglaset Thommas Henriksson på 69slag. Bästa dam på fina 71slag Lena Lutteman Dahlberg. GRATTIS.