Damkommittén
- Aktuellt
- Damgolfen


Herrkommittén
- Herrgolfen / Krogrundan


Juniorkommittén


Klubbkommittén


Seniorkommittén
- Aktuellt
- Onsdagsgolf
- Klubbutbyte


Tävlingskommittén
- Resultat tävlingar
- Seriespel
- Tävlingskalender


Regel- och hcpkommittén


Seniorkommittén - Onsdagsgolf

ONSDAGSGOLF

Tävlingen är öppen för Damer och Herrarr 55+ som är medlemmar i Vallentuna Golfklubb. Anmälan och resultatredovisning sker via Golf.se.

Ansvariga för onsdagstävlingarna är
Börje Junestrand (0705116026) mail: junestrand.borje@telia.com och
Per Kollberg (0736421092) mail: per.kollberg@scoopit.se 

 

ONSDAGSGOLFEN 2019

Tiden går fort och snart är det dags för första start den 8 maj. Här kommer information inför årets spel.

Vi rekommenderar att så många som kan tar chansen till lite friskvård och går. Skulle ni känna att ni inte orkar gå 18 hål får ni SJÄLVA BOKA GOLFBIL. Golfbil bokas i receptionen hos G4G. Tävlingsledarna ansvarar INTE för bokning av golfbilar. Om ni tänker dela på en golfbil med någon, meddela då det till dagens tävlingsledare senast måndag  i spelveckan kl. 14.45 så att vi kan lotta er i samma boll.

1.Vi startar alla onsdagar kl. 08.30 med kanonstart och alla bollar ska ha passerat hål 1 kl. 13.00. Max 4,5 tim speltid. Visar det sig att vi inte klarar detta får vi återgå till start kl. 08.00. Låt oss slippa det.
2. Tävlingen är öppen för Damer och Herrar 55 + (födda 1964 och tidigare).
3. Anmälan sker via Golf.se och Min Golf
4. Den som har lägst Hcp i bollen ansvarar för att hålla speltempot.
5. Är ni tveksam vid regeltolkning, spela en alternativ boll. SLÄPP IGENOM.
6. I år spelar vi 18 singel- och 3 st 4-mannascrambletävlingar.
7. Det blir 3 klasser a) Klass A herrar 55-74 år gul tee b) Klass C herrar 75+ röd tee och c) Klass B damer från röd tee.
8. Spelare med klubbhcp får antal slag enligt slopetabellen hcp 36.
9. Herrar 75+ som vill spela från röd tee markerar detta i anmälan till tävlingen.
10.”Order of Merit” kommer att räknas på placering i tävling. 10 till 1 p enligt förra året. Spelarens 6 bästa resultat över säsongen räknas.
11. Startavgiften är 40 kr/spelare vid singelspel och 60 kr vid scrambletävlingarna 8/5, 19/6 och 25/9 och då ingår lunch.
12. Tävlingsresultaten redovisas fortlöpande på klubbens hemsida under seniorkommittén.
13. Endast medlemmar i Vallentuna GK får deltaga.
14. Hyra golfbil kostar 2500 kr för ett häfte om 10ggr eller 350 kr vid enskilt tillfälle.

LYCKA TILL

TÄVLINGSLEDNINGEN

 

 

För att presentkort skall delas ut krävs minst 40 deltagare damer och herrar. 

RESULTAT ONSDAGSGOLFEN,

Maj 8 Scramble

Så var premiären genomförd. 96st kom till start i det lite kyliga vädret. Vi spelade fyramanna "step aside", en mycket populär form av scramble. Alla lag kom runt banan på under 4 1/2 timme - BRA! Segrande lag på fina 60slag - BG Broström,  Marianne Spegel, Lars Boman och Siv Fahlen. Stort Grattis.  

Maj 15 .

Årets första singel spelades i fint väder med 72 startande. Segrare och vinnare av ölglaset blev Thomas Henriksson 65slag. Bästa dam på 75slag Lena Lutteman Dahlberg. Lars Börjesson A klassen 72slag. En bra start på säsongen - stort Grattis till segrarna.

Maj 22. 

Nu har sommar värmen kommit. I strålande sol tog sig 62 tappra spelare an banan. Tyvärr, kanske beroende på värmen, gick det lite för långsamt idag. BG skickar mail med förslag som skall hjälpa oss att snabba upp spelet. Veckans vinnar av ölglaset blev Lennart Gustafsson på 70slag. Bästa dam, för andra veckan i rad, Lena Lutteman Dahlberg. Arne Söderberg bästa >75 på 74slag. Stort Grattis till alla.

Maj 29.

Veckans vinnare av ölglaset Carl Richson 75 slag. Bästa dam Maybritt Hendriksson 81 slag och Lennart Eriksson >75 på 75 slag. Grattis till alla vinnarna.

Juni 5. 

Vi fick problem med rapporteringen från GITen.  Sune Högblom hamnade som spelare i A klassen fast han spelat från Rött Tee. Sune blev tvåa i C klassen. Vinnare av Ölglaset Lars Börjessonpå 77 slag. Lasse har nu vunnit två ölglas redan i år. Han har ett glas kvar att ta hem. Gubbar, vi får utmana honom. Bästa dam Birgit Broström 75 slag och bästa i C klassen >75 Rolf Hedenstedt 74 slag. Grattis till segrarna. Som den uppmärksamme  säkert redan sett blev det fel med Ölglaset. RÄTT är och inget annat. Rolf vann glaset. Därmed har Lasse fortfarande två möjligheter kvar.    

Juni 12.

Tyvärr var det många som som inte kom till start i dagens tävling (7st). Vi var 52st som spelade. En lite minskning mot tidigare år. Väderutsikterna var kanske inte den bästa, men vi klarade oss bra utan regn, dock med lite blåst. Vädret kan ha spelat in. Om ni anmält er och är osäkra på att komma till start - snälla meddela tävlingsledningen på måndagen senast kl 15.00, innan vi lottat. Allt för att underlätta lottningen, bokning av bilar samt ge rätt information till restauranten. Dagens segrare och vinnare av Ölglaset Börje Junestrand 72slag. Bästa dam Lena Gustafson 76slag och bästa i C klassen >75 Sune Högblom 77slag. Grattis till segrarna. 

Juni 19.

Årets midsommar scramble lockade 60 startande (15lag). Som ni säkert märkt har vi börjat med dubbel starter. Om vi startar första boll från Tee (1) och resterand mellan hål 18 och 10 frigör vi banan för greenfee-spel redan efter två timmar. Vinnande Lag blev: Andersson-Richson-Hall och Berg. GRATTIS

Juni 26,

Årets första onsdags i regn vilket vi också kunde se på alla avhopp. Av 47st som var anmälda blev vi 38st som spelade. Snälla - det minsta man kan begära är att ni anmäler er till oss om ni fått förhinder. Med så få deltagare delades inta några presenkort ut till de bästa. Som framgår av hemsidan måste man vara minst 40 startande för att vi skall kunna dela ut priser.Dagens vinnare av ölglaset på fina 72slag Göran Wägelin. Bästa dam Birgit Broström. Bra jobbat i regnet. GRATTIS.

Juli 3. 

Idag var det premiär av de nya presentkorten. Alla är nu införstådda i hur vi kommer att jobba i framtiden. 45 st kom till start. Jämnfört med 2018 har antalet startande minskat ca:10%. Vi för hoppas att det är tillfälligt. Dagens vinnare av Ölglaset Rolf Hedenstedt 73slag. Bästa Dam Lena Gustafsson 74slag och bäst i A-klassen Lars Börjesson. GRATTIS

Juli 10.

51st startande i det fina sommar vädret. Idag blev det lägsta HCP som fick avgöra vem som skulle vinna Ölglaset. Vinnare är Kurt Andersson på 74slag. Bästa dam och på samma antal slag Maybritt Hedriksson och vinnare av A klassen Lennart Almberg. Stort GRATTIS.

Juli 17.

Idag kommer en kort rapport från ett soligt Norrbotten. 57startande - bra. Veckans vinnare av Öl-glaset efter en jämn kamp med lägre HCP är Rolf Hedenstedt 74slag.  Bästa dam Lens Gustafsson 76slag och vannare A klassen Rudi Alvo 74slag. Rolf har efter halva säsongen redan säkrat hem 3 glas vilket är max. STORT GRATTIS.

Juli 24.

Fina resultat i kanske sommarens varmaste onsdagstävling. Även denna gång har HCP avgjort vinnaren av Ölglaset.Vinnare är Lennart Gustafson 72slag lika med Rudi Alvo också på 72slag. Bästa dam Kerstin Hansson 75slag. Grattis till en bra nystart. C- klassen vanns Kurre Andersson 74slag.  

Juli 31 

Idag får vi höja hatten för ett kanonresultat av en av våra damer som vi inte sett så mycket av i sommar. Hon måste ha legat på träningsläger. Vidfare fortsätter Kurt Andersson att visa en jämn och stabil form,alltid på prisplats.Vinnare av Öl glaset på fina 68slag Harriet Andersson. A klassen vanns av Lennart Gustafsson 75slag och C klassen av Kurt Andersson 74slag GRATTIS.

Aug. 7

Snart kan vi räkna de regndroppar vi fått under våra onsdagtävlingar. Åter igen en kanon dag. Tyvärr var det 8st som fått förhinder att spela. Vi blev 55 som kom till start. Ni måste meddela om ni får förhinder senast tisdag kväll. Idag var det 2st som, utan att anmäla förhinder, inte kom. En skärpning är på plats. Det är jätte svårt för tävlingsledningen att pussla ihop bollarna när spelare inte dyker upp. Dagens vinnare av Öl glaset på fina 69slag Bo Devell. A klassen vanns av Per Kollberg 71slag och bästa dam Greta Junestrand 74slag GRATTIS

Aug. 14  

Nu återstår fem omgångar innan avslutningen Sep.25. De tre sista onsdagarna kommer vi att lotta enlight placering - Order of Merit, Vi såg idag en klar fördel  att lotta någon från tävlingsledningen  i första boll, helst en tre boll..Eftersom vi håller hål 2 till 8 öppna hinner första bollen lett att gå på under fyra timmar. Idag fick första bollen en halvtimme på sig att fixa med prisutdelningen innan det var dags att mata in resultaten.Dagens segrare och vinnare av Ölglaset Arne Söderberg 72slag. A klassen vanns av Börje Junestrand och bästa dam Margareta Palving. GRATTIS

Aug. 21

Vi håller fortfarande startfält på +/- 60 startande. Inte så illa så här i slutet av sommaren. Dagens vinnare av Öl glaset Lennart Gustafson under par på 71slag. (Lennart har nu vunnit tre glas i sommar, max  utdelning) Segrare i B klassen Margareta Eriksson och C klassen Tommy Larsson. Ett stort Grattis till segrarna. 

Aug. 28

Nu har vi kört sista rundan för säsongen enl. vår standard  lottning. Som jag tidigare meddelat kommer vi de tre sista onsdagarna lotta enl. Order Of Merit. Efter dagens tävling leder i A klassen Curt Gylesjö, B klassen Majbritt Henriksson och C klassen toppas av Tommy Larsson. Nu är det bara ut och kämpa om totalsegern. Dagens vinnare Tommy Larsson på 73slag, A klassen. A klassen Curt Gylesjö och B klassen Majbritt Henriksson. GRATTIS. .  

Sep. 4

Första onsdagen i sommar som vi  fick ta på oss lite extra kläder vid start, men det blev kortvarit, innan solan kom och värmde oss. Dagens segrare hittar vi i A klassen med fina 70slag Göran Blomgren. B klassen Majbritt Henriksson och C klassen Tommy Larsson. Majbritt och Tommy förekommer flitigt på pris plats. Stort Grattis.

Sep. 11

Stort manfall idag. Åtta styckna som inte kom till start.Tråkigt men vädret hade säkert sin inverkan. Att hösten är i antågande kan vi se på de gula löven på greenerna. Nu har vi bara en vanlig onsdagstävling kvar innan vår scramble "Grand Final" med gemensam lunch och prisutdelning- Så till dagens resultat. Dagens vinnar Gösta Fahlen 72slag. A klassen vanns av Göran Blomgren 73slag och B klassen av Jirina Blomgren. Storslam till familjen Blomgren. Stort Grattis till vinnarna.

Sep.18

Det blev en kall avslutning på onsdagstävlandet. Om inte annat ses det på veckans resultat (bara fem stycken under 80slag)  Nu återstår bara avslutnings Sramble (Step a'side). Vi hoppas att det blir stor anslutning - gemensam lunch ingår i startavg. Dagens segrare Calle Malmberg på 73slag. B klassen  av Britt-Marie Pettersson 82slag och C klassen av Rolf Hedenstedt 74slag. GRATTIS.

Sep.25

Onsdagsgolfen är nu avslutad med Scramble, gemensam lunch och prisutdelning av Order of Merit. Vi spelade scramble, step a`side, en mycket uppskattad spelform. Segrande lag bestog av Jan Erik Jansson- Lars Weden - Tommy Larsson och Kurt Näslund. Vi uppmärksammade också den spelare som deltagit flest gånger under sommaren, Kurt Andersson. Kurt har spelat alla onsdagar, inte illa. Bra jobbat. Så till "Order of Merit". Segrare i A klassen Lennart Gustafson - B klassen MayBritt Henriksson  och C klassen Rolf Hedenstedt. ETT STORT GRATTIS TILL SEGRARNA:

Vi tackar alla för denna sommar och ser fram mot 2020. / Per och Börje