Damkommittén
- Aktuellt
- Damgolfen


Herrkommittén
- Herrgolfen / Krogrundan


Juniorkommittén


Klubbkommittén


Seniorkommittén
- Aktuellt
- Onsdagsgolf
- Klubbutbyte


Tävlingskommittén
- Resultat tävlingar
- Seriespel


Regel- och hcpkommittén


Seniorkommittén - Onsdagsgolf

 

ONSDAGSGOLF.

Tävlingen är öppen för Damer och Herrarr 60+ som är medlemmar i Vallentuna Golfklubb. Under 2017 spelar vi alla omgångar med kanonstart kl 08.00 om inte annat meddelas. Anmälan och resultatredovisning sker via Golf.se.

I år kommer vi att spela 21 tävlingar. 17 av våra 21 tävlingar ligger till grund för en  sammanlagd tävling löpande under säsongen (Order of Merit) där de 6 bästa placeringarna räknas. Tävlingen spelas normalt som 18 håls slaggolf. Vissa onsdagar kan dock andra tävlingsformer förekomma. Utvecklingen av Order of Merit kan följas i Min golf.    

Ansvariga för onsdagstävlingarna är Börje Junestrand (0705116026 och Per Kollberg (0736421092)

junestrand.borje@telia.com och per.kollberg@scoopit.se

 

Premiär Onsdagsgolfen.
Den 3/5 med scramble
Som brukligt börjar vi säsongen med en scramble tävling.

Premiären spelades i bra väder med 97 startande. Alla spelade från rött tee vilket gjorde att vi kom runt på 4 1/2 timme. Bra jobbat  med så stort startfält. Att vi sedan kunde  ha prisutdelningen på terassen var ett extra plus. Den uppmärksamme såg kanske att HCP på score kortet och resultatlistan diffade. Efter mycket eget jobb utan resultat kontaktades GIT supporten. De har nu återkommit och meddelat att de hittat en bugg i programet och att en ny uppdatering släpps nästa vecka.

Resultat; 1'a plats  lag: Johansson, Wallius, Karlsson, Steen. -  2'a plats: Barrling,Granberg,Rehnström,Orre-Wahlman.  -  3'e plats: Hall, Långström, Palving, Gustavson.          Ett stort GRATTIS till pristagarna.  

Onsdagsgof (1) maj 10,

I dag hade vi inte samma tur med vädret som på premiären. Minusgrader kl08.00 så att starten fick senareläggas till 09.00 Men med bra klädsel och ett glatt humör kunde tävlingen genomföras med bra resultat. Ett tag var vi över 80st som anmält sig - till start kom 68st (bra). Det är glädjande att se att vi fått nya osdagsgolfare till tävlingen (Välkomna).Dagens segrare och vinnare av "glaset" - Britt-Marie Pettersson på fina 67slag. Bästa herre Staffan Thorsell 71slag.  Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (2) maj 17.

Jag kunde tyvärr själv inte vara med denna gång men har fått rapport att vädret inte var det bästa vilket jag kan se från anmälningslistan. Från att ha varit 75 anmälda kom 63st till start varav 54 fullföljde. Nu ser det bättre ut på väderfronten till onsdags (3). I år verkar det som om damerna har legat i hårdträning. För andra singeltävlingen i rad har vi en dam på första plats. Dagens segrare och vinnare av "glaset" - Anne-Maria Örneholm-Hägglund på jättefina 66slag. Bästa herre Göran Wängelin 70slag. Ett stort Grattis till vinnarna.   

Onsdagsgolf (3) 24 maj.

Nu verkar sommaren / försommaren vara här. Vilken fin dag vi fick på banan. Det kan vi också se från resultatet. Detta var tredje singeltävlingen för året och alla segerresultat har varit klart under 70slag JÄTTEBRA. Innan jag kommer till dagens  segrare måste jag liksom dagens tävlingsledare BG ta upp tempot på banan. Idag skillde det 1 1/2 timme mellan första målgång och sista. Vi har en tilldelad tid som vi måste försöka att hålla. Fortsätter vi med 5 1/2 timmes tempo måste vi starta kl07,00 och det är det ingen som vill. Denna vecka fick vi en herrseger. Dagens segrare och vinnare av "glaset" Tönis Laks på fina 65slag. Bästa dam Margareta Palving 70slag. Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (4) maj 31.

Idag var det bottennapp - 51 startande,15 st som inte kom till start.  Kan orsaken vara det behövliga regnet som kom i början av veckan? Vi som kom till start fick en fin dag på banan med uppehåll och lite sol. Trenden håller i sig. Vi har nu spelat 4st singel tävlingar med damer som vinnare på tre av dessa. Har sagt det tidigare - en skärpning gubbar. Dagens segrare och vinnare av "glaset" Margerate Lindblom på fina 69slag. Bästa herre Richard Skoog på 71slag. Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (5) juni 7.

Nu är maj månads tävlingar avklarade. Vi har haft blandat väder. De två senaste tävlingarna har vi varit ganska få deltagare (ca: 50st). Är det så att vi blivit solskensspelare. Vid dagens tävling blev det lika resultat på första plats, 70slag, så bästa Hcp fick avgöra. Denna gång är det en herre på första plats.. Dagens segrare och vinnare av "glaset" Jan Levander 70slag. Bästa dam Elsy Vågeteg på 71 slag.    Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (6) juni 14.

Mina funderingar från förra veckan - över solskensgolfare - verkar vara besannade. Idag i bästa sommar väder var vi 75 startande. Jag är dock rädd att jag måste ta upp problemet med långsamt spel. Se samma blänkare i onsdagsgolf (3). Det är inte tiden det tar att gå till och från sitt starthål eller mellan slagen som är orsaken till långsamt spel. Om alla är på plats och klara att slå när det är min tur skulle spelet snabbas upp betydligt. Tänk på det. Det finns en gyllene regel som säger att man skall ha kontakt med framförvarande boll. Dagens segrare och vinnare av "glaset" Örjan Ström 73slag. Bästa dam Maybritt Henriksson på 74slag. Ett stort Garttis till vinnarna.    

Onsdagsgolf Midsommar scramble juni 21.

Viket fint väder vi fick på årets midsommar scramble och som alltid väl arrangerat av Siv och Gösta. På prisbordet fick vi se sommar primörer som hör midsommar till. Vi var 64 startande fördelade på 16lag. Bästa lag blev, Lars Börjesson, Rune Hall, Margareta Lindblom och Kerstin Bergren. Och som Lars sa i tacktalet - i scramble måste alla hjälpa till vilket man lyckades med. Stort Grattis till segrarna.  

Onsdagsgolf (7) juni 28.

Sista tävlingn för månaden. Det märks redan att vi börjar att röra på oss - idag endast 49 startande. Fam. Lindblom är på hugget. Först Margareta och nu. Dagens segrare och vinnare av "glaset" Karl-Ivar Lindblom 67slag .        (nu har de varsit glas - inte illa). Bästa dam Kerstin Berggren 75slag. Stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (8) juli 5.  

Tiden går fort - redan juli. Idag var vi 70st anmälda varav 65 kom till start. Innan jag redovisar vinnarna vill jag sammanfatta vad BG informerade om vid prisutdelningen. Vi har beslutat att ändra prisordningen. För att få en mer rättvis fördelning av erlagd startavg. i förhållande till antal startande - damer och herrar. Fortfarande går ca. 40% av startavg. tillbaka som priser. Vi måste också se till att vi har en buffert till avslutningen. Den nya prisordningen gäller från nästa vecka (12 juli). Så till dagens tävling. Dagen segrare och vinnare av "ölglaset" Birgit Broström 72slag. Bästa herre Jan Thörnholm.73slag. Efter 8 tävlingar är det nu 4 - 4 i segrar damer/herrar.      Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (9) juli 12. 

Nu har semestergolfen börjat. Idag var vi 56st som kom till start. Roligt att se en ny vinnare av Glaset. Dagens segrare och vinnare av "ölglaset" Arne Arvidsson 68slag. Bästa dam May Herold 74slag. Ett stort Grattis till Vinnarna. 

Onsdagsgolf (10) juli 19.

Detta skrivit från ett kallt och molningt Norrland. Värmen lär dock vara på väg men då är vi hemma - typiskt. Enligt rapport från Per har ni haft fint väder även denna onsdag. 53st kom till start och för första gången i år har vi samma segrare. En sänkning är kanske på plats! Dagens segrare och vinnare av "ölglaset" Jan Levander 71slag. Bästa dam Lena Gustavsson 74slag.  Ett stort Grattis till vinnarna.

Stockholms veckan. ( 26 juli).

Idag var det uppehåll i våra onsdagstävlingar men de som ville kunde vara med i G4G's Stockholmsvecka. Och,,, vi var 19lag som tog chansen att spela. Vi gjorde bra ifrån oss. På de 10 första platsera placerade vi oss med 4lag - bäst var Yngve Johnsson / Kurt Andersson som kom på en hedrande 2'a plats med 63slag. Tävlingsformen var "bäst boll" två manna lag. Nästa vecka fortsätter onsdagsgolfen som vanligt.

Onsdagsgolf (11) 2 aug.

Redan augusti - Oj vad sommaren går fort  Återstår 7 onsdagar innan "Grand Final" den 20 sep. Vi startade andra halvans tävlingarna med en Irish Greensome - 2manna lag. Vi har fått önskemål om att spela andra former än bara singel slaggolf och ville därför test något nytt. Tävlingen som sådan föll väl ut dock tyvärr med 2 par som blev diskade. Det gäller att läsa information men får och att titta på score kortet. Nog om detta. Bra reslutat - 6lag gick på par eller bättre. Segrare blev Lag Staffan Långström  / Huido Mesilane på fina 66slag. Ett stort Grattis.

Onsdagsgolf (12) 9 aug.

Idag var det 64st som kom till start. Jag hade tyvärr själv inte möjlighet att vara med men har förstått av resultaten att det var bra förutsättningar med fint väder. Tyvärr har vi fortsatt svårt att hålla tempot. Med kanonstart får det inte skillja 1-timme mellan första och sista boll. Som sagts tidigare - se till att ni har kontakt med bollen framför. Den som har lägst Hcp i bollen måste ta på sig ansvaret att hålla tempot. Resultat: 20 damer och 23 herrar deltog.  11st gick på par eller bättre. De tre första platserna gick till damerna på fina - 66, 67, och 68 slag. Gubbs, det är dags för en skärpning. Dagens segrare och vinnare av "ölglaset" Inger Svantesson. Bästa herre Tommy Larsson. Ett stort Grattis till vinnarna.  

Onsdagsgolf (13) 16 aug.

Prognosen idag lovade regn, men... de droppar vi fick på oss var inte många som också resultatet visar. HCP fick avgöra både för Damer och Herrar. Men denna gång var det herrarnas tur att belägga de tre första platserna. Dagens vinnare av "ölglaset" på fina 67slag Per Kollberg. Bästa dam på starka 69slag Margareta Palving. Ett stort Grattis till vinnarna. 

Onsdagsgolf (14) 23 aug.

Säsongsavslutningen närmar sig med stormsteg. Endast tre omgångar kvar innan avslutningen 20 september. Så...ni som siktar på seger i  "Order of Merit" får sno på. Även om hösten är runt hörnet får vi allt säga att vi haft en bra säsong med 13 av 14 onsdagar på ett segerresultat par72 eller bättre. Så även i dag. Dagens vinnare av "ölglaset" Arne Söderberg. Bästa dam Ninni Troell. Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (15) 30 aug.

Efter några regnstänk vid starten skingrades molnen och vi fick en bra golfdag. Det märks att vi närmar oss finalen. Vi är nu tillbaka till samma antal startande som vi hade i maj. Idag 68st  anmälda varav 66st kom till start. Förhållandet antal herrer kontra damer ligger stadigt runt ca; 70% herrar och 30% damer. I år har damerna vunnit fem av 15 omgångar - Jätte Bra. Dagens vinnare av "ölglaset" Kurt Andersson. Bästa dam Lena Gustafson. Ett stort Grattis till vinnarna.

Onsdagsgolf (16)  6 sep.

Jag får ta på mig en liten miss idag. Från första september är det meningen att vi skall starta 08.30. Detta skall vi rätta till nästa gång. Vid våra två sista onsdagar börjar vi alltså 08.30 och inget annat. Så till något trevligare. Dagens vinnare av "ölglaset" Majbritt Henriksson (69). Bästa herre Jan Sigurdsson. Ett stort Grattis till vinnarna. 

Onsdagsgolf (17) 13 sep.

Nu har vi bara en onsdag kvar på sommarens spel. Nästa vecka spelar vi 4 bolls scramble. Efter tävlingen sker prisutdelning, inte bara för dagens spel, utan även för årerts bästa spelare enl. Order of Merit. Här är vi generösa och delar ut 10 priser till herrarna och 6 priser till damerna. Hoppas att så många som möjligt har tid att stanna kvar på prisutdelningen. Så till dagens resultat. Segrare och vinnare av "ölglaset" Bo Wahlman (70slag). Bästa dam Majbritt Henriksson (72slag). Ett stort Grattis til vinnarna.

Onsdagsgolf (18) 20 sep.

Så var det slut på det roliga. Efter en kall morgon fick vi en jätte fin dag på golfbanan. Vi avslutade med en ny form av Scramble tävling. 4 manna lag Step Aside, allt för att snabba upp spelet. Av kommentarerna verkar de flesta vara  possitiva till spelformen.Flera lag var inne under 4,5  timme vilket var toppen. Vinnande lag på 61slag var Lars Börjesson, Sune Högblom, Roger Karlsson och Calle Lilja. Ett stort Grattis till vinnarna.    

Order of Merit. Vi har under sommaren spelat 16 singeltävlingar. Spelarens 6 bästa scorer ligger till grund för Order of Merit. Segrare med ett snitt  på 71slag Jan Levander. Vinnare bland damerna på fina 72,83 Lena Gustafsson.

Under säsongen har vi haft ca: 1350starter fördelade på ca; 100spelare. Vi har haft 10st herrsegrare och 6st damsegrare på våra singeltävlingar. Vi vill också passa på att tacka våra tävlingsledare som ansvarat för administartionen på onsdagarna. Och icke att förglömma vår GIT expert Jan-Erik Jansson som hjälpt oss med lottningen när vi kört fast.

/ Börje Junestrand / Per Kollberg