Damkommittén
- Aktuellt
- Damgolfen


Herrkommittén
- Herrgolfen / Krogrundan


Juniorkommittén


Klubbkommittén


Seniorkommittén
- Aktuellt
- Onsdagsgolf
- Klubbutbyte


Tävlingskommittén
- Resultat tävlingar
- Seriespel


Regel- och hcpkommittén


Seniorkommittén - Onsdagsgolf

 

ONSDAGSGOLF.

Tävlingen är öppen för Damer och Herrarr 60+ som är medlemmar i Vallentuna Golfklubb. Under 2018 spelar vi alla omgångar med kanonstart kl 08.30 om inte annat meddelas. Anmälan och resultatredovisning sker via Golf.se.

2018 kommer vi att spela 20 tävlingar. Mer info senare

Ansvariga för onsdagstävlingarna är Börje Junestrand (0705116026 och Per Kollberg (0736421092)

junestrand.borje@telia.com och per.kollberg@scoopit.se

Onsdagstävlingarna är nu slut. Seniorkommittén tackar alla som deltagit

Maj 2 Premiär scramble.

Så var premiären avklarad. Vi var 94st som kom till start. Vi fick ett bra test på om vi skulle klara att fullfölja tävlingen på 4 1/2 timme - klara senast kl13.00 vilket vi lyckades med. Bra jobbat av oss alla. Klubbhuset och restaurangen har fått ett välbehövligt lyft. Bra mat och trevlig dukning av Marlene. Dagens segrande lag; Ö Ström, L Gustavsson, T Nordlund och H Myren. GRATTIS. 

Maj 9 Singeltävling.

Vilken start för vår första singeltävlingen - kanon väder, varmt, sol och ingen vind. Med värmen vi nu har dröjer det nog inte länge förren vi kan spela på alla greener. Denna gång var vi 81st som kom till start. Resultatet så har tidigt på säsongen var bra med två styckna som gick under banans par. Segrare och vinnare av Ölglaset på 71slag B-G Broström. Bästa dam Sylvi Widfors. GRATTIS.  

Maj 16 Singeltävling.

Jag har svårt att minnas att vi haft så fint väder i maj. Det var så varmt så att många föredrog att sitta inne under lunchen. Antalet deltagar fortsätter att ligga runt 70 till 80 st. Vi har också en del nya spelare som vi hälsar hjärtligt välkomna. Så till resultatet. Segrare och vinnare av Ölglaset på 71slag Birgit Broström. Bästa herre Örjan Ström. GRATTIS.

Maj  23 Singeltävling. 

Även denna gång var vi 73 startande - bra. Vi får fortsatt vänta på öppnandet av green 1 och 10. Det verkar som bokningen av lunch vid anmälan till tävlingen fungerar. Om vi också betalar lunchen innan vi börjar spela flyter det på bättre i restaurangen när vi kommer in. Jag tror dagens segrare slog record med 66slag - inte illa. Segrare och vinnare av Ölglaset Lasse Holm 66slag. Bästa dam Margareta Höglund. GRATTIS  

Maj 30 partävling.

Som vi tidigare medelat kommer vi i år att genomföra ett antal lottade lag och partävlingar. Vid vårt första försök kom 30par till start. Kommentarerna allmänt till spelformen verkar positiva. Och som vanligt kan vi inte klaga på Maj vädret. Detta var första gången vi spelade alla 18hål på ordinarie greener. Så till dagens segrande lag på fina 69slag B Hörnsten/T Bjurven. GRATTIS. 

Juni 13 Singeltävling.

Det verkar som vi ligger stadigt på runt 70 / 80 spelare varja onsdag. Idag svar vi 74st i det fortsatt fina vädret. Nu har vi genomfört 6 tävlingar med start kl08.30 och alla gånger klarat det på under 41/2 timme. Flera av oss  var lite tveksamma till att det skulle gå men vi bevisade motsatsen - bra jobbat. Nästa vecka väntar sedvanlig Midsommar scramble. Återigen fick vi två fina segrar resultat. Dagen segrare och vinnar av Ölglaset Thommas Henriksson på 69slag. Bästa dam på fina 71slag Lena Lutteman Dahlberg. GRATTIS. 

Juni 20 Midsommar scramble.

Efter 7 tävlingar i kalas väder fick vi idag första utmaning med blåst. Det gällde att hålla bollen lågt i vinden. Vi var 18 lag till spel (13st 4manna / 5st 3manna lag). Årets vinnarlag  med endast tre spelare på fina 60,4  - Annika Wiener, Bengt Granberg och Janne Jansson.  GRATTIS

Juni 26 Singeltävling. 

Idag var vi något färre som kom till start. Speciellt på damsidan där vi efter ett antal avhopp blev 13spelare som fullföljde tävlingen. Dagens segrare och vinnare av ölglaset på 70slag Gösta Fahlen. Bästa dam på 77slag Inger Svantesson. Stort Grattis till segrarna.

Juli 4 Singeltävling.

Nu i semestertider kommer jag bara med resultat rapporter de närmaste onsdagarna. Dagens segrare och vinnare av ölglaset på 72slag Bo Devell. Bästa dam på 74slag Maj Herold. Stort Grattis.

Juli 11 Partävling.

Årets andra partävling. 18 lag kom till start. Vinnande lag blev Richson/Wahlman Grattis.

Juli 18 Singeltävling.

Idag kom 45st till start. Det märks att vi är mitt i semestertider och med den extrema värmen som vi har tycker jag att 45st är godkänt. Dagens segrare och vinnare av ölglaset på fina 69slag Lars Börjesson. Bästa dam på 75slag Ninni Troell. Stort Grattis. 

Aug. 1 Singeltävling.

Vi blev 51 startande idag som tog chansen till en genomkörare i värmen inför kommande KM. Tre damer och fyra herrar scorade på par eller bättre. Dagens segrare och vinnare av Ölglaset på fina 69slag Greta Junestrand. Bästa herre på 72slag Lars Börjesson. 

Aug. 8 Par Scramble.

Nu återstår (1) av de Par tävlingar som vi på önskemål planerade i år. Efter säsongen får vi utvardera om vi skall fortsätt med Par tävlingar. I skrivande stund är jag tveksam då deltagandet varit ganska lågt. Idag var vi 18par som kom till start i det fina vädret. Segrande lag på 61slag - Rolf Karlsson/Rune Hall Grattis.  

Aug. 15 Singeltävling.

Om det var singeltävlingen eller att vi är åter efter semestrarna men idag var vi 68 startande.För första gången i sommar var vädret lite ostadigt med några droppar regn. Det verkar som de flesta tränat i värmen för scorerna var bra. Dagens segrare på fina 68slag och vinnare av Ölglaset Kurt Andersson. Bästa dam Margareta Palving. 

Aug. 22 Singeltävling.

Vi fick åter igen en bra onsdagstävling med fint väder och bra resultat. Idag var vi 66st som startade. Om man fick önska skulle det vara trevligt med lite fler damer. Hittils har vi ingen spelare vunnit två gånger och så inte idag heller. Dagens segrare och vinnare av Ölglaset Rolf Hedenstedt på fina 69slag. Bästa dam Inger Svantesson. 71slag. Stort Grattis. 

Aug. 29 Partävling.

Jag har sagt det tidigare - vilken sommar vi haft. Sol lagom varmt, bra spel och resultat. Idag spelade vi Bäst boll.Något nytt för onsdagarna. Delad första plats men med bättre HCP segrade lag Spegel/Rehnström på fina 66slag. Grattis.

Sep. 5 Singelgolf.

Idag måste man ha under 70slag för att segra både på Dam och Herr sidan. Med endast ett slag till godo (67) vann Per Kollberg. Kerstin Berggren med -4 under par (68) var bästa dam. Men som praxis är går Ölglaset till lägsta skåren Per. Vi var 6st som hade 72slag eller bättre,  Jätte stort Grattis vinnarna.

Sep. 12 Singelgolf.

Nu återstår bara en singeltävling innan vi avslutar med vår sedvanliga 4 manna scramble den 26'e. Som ni kan se på anmälan kostar avslutningen 100kr men då ingår staravg. och lunch. Hoppas att så många som möjligt kan komma. Ni som är med på Order of Merit har alltså chansen att förbättra sin placering den 19'e. Så till dagens reultat. Vinnare av Öl glaset på 72slag Arne Söderberg. Bästa dam på76slag Majbritt Henriksson. Stort Grattis. 

Sep. 19 Singelgolf.

Nu är singelspelet avslutat för året och därmed Order of Merit. Nästa vecka är det avslutning och vi hoppas att så många som möjligt kan komma. I år har ingen klarat av att vinna ölglaset två gånger. Tyvärr är det bara två damer som har varit vinnare. I dagens lite blåsiga väder tog Lennart Gustafson hem Ölgalset på v70slag.Bästa dam Margareta Palving. Stort Grattis.

Sep. 26 Avsl. scramble

Säsongen 2018 avlutades tyvärr med lite regn, - men det det hindrade inte 57st tappra spelare från att komma till start. Nu får vi hoppas på några fina höstdagar innan vi lägger undan klubborna inför vintern. Vinnare på 64slag blev lag; Eriksson/Rehnström/Sandström och Spegel. GRATTIS. Under 2018 har ca: 100 spelare genomfört över 1100 starter. 13st ölglas har delats ut (11st gick till herrarne och 2st vann damerna). Nu när vi stänger för säsongen vill Per och Jag tack alla tävlingsledare som ställt upp varje måndag/onsdag. Glöm inte att titta på hemsidan där ni ser våra vinteraktiviteter.